Haber

İstanbul ve Samsun’da göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı alkol operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kaçak ve sahte alkol üretiminde kullanılan etil alkol ile 1 ton 56 litrelik etil alkolün ticaretinin önlenmesi amacıyla Samsun’da “Çengel-6” Operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Operasyonda 1 adet etil alkol ele geçirildi.

Vatandaşların can güvenliği ve sağlığı için operasyonların devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen operasyonda 2 kişinin nakil sırasında suçüstü yakalandığını bildirdi. Samsun Atakum’da bir kamyondan başka bir araca etil alkol atıldı.

Operasyon sonucunda 1 ton 56 litre etil alkol ele geçirilirken, yaklaşık 4 ton kaçak ve sahte alkol üretiminin önüne geçildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “İstanbul’da göçmen kaçakçılığı örgütleyenlere yönelik düzenlenen ‘Kalkan-10’ Operasyonunda 9 göçmen kaçakçılığı örgütleyicisi yakalandı. Düzenleyicilerden 6’sı tutuklandı, 3’ü hakkında da adli kontrol kararı çıkarıldı. ” söz konusu.

evcilerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu