Haber

Moskova’da Kovid-19 aşısı geliştiren ekibin üyesi öldürüldü

Rusya’nın Sputnik V Kovid-19 aşısını geliştiren ekipte yer alan Andrey Botikov, Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeybatısında çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Sputnik’in haberine göre dün Moskova’nın kuzeybatısındaki bir evde çıkan arbedede bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Moskova polisinden bir kaynak, Rusya’nın RIA Novosti haber ajansına, “Hayatını kaybeden kişinin Sputnik V aşısının geliştiricilerinden 1974 doğumlu Andrey Botikov olduğu belirlendi.”

‘BOTIKOV, SPUTNIK V’İN PATENT SAHİPLERİNDEN BİRİYDİ’

Rusya Soruşturma Komitesi’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, ‘Rogov Caddesi’ndeki bir apartman dairesinde 29 yaşındaki bir gencin ev sahibiyle tartıştığı ve onu kemerle boğduğu’ bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, gözaltına alınan kişinin hatasını itiraf ettiği belirtilirken, bu kişinin “daha önce ciddi bir suça karıştığı” belirtildi.

Sputnik V’i geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, “Batikov’un kıdemli araştırma görevlisi olarak çalıştığı ve Sputnik V patentinin sahiplerinden biri olduğu” kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

bozyaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu