Haber

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal: AK Parti’den Kocaeli ve Sakarya’yı istedik

Yeniden Refah PartisiBaşkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, AK PartiKocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerini istediklerini ancak kabul edilmeyince yerel seçimlerde ittifak yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

YRP’NİN YEREL SEÇİM KARARININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları hız kazandı. AK Parti ile ittifakın kapılarını kapatarak İstanbul, Ankara ve İzmir’den başka aday çıkaracağını duyurdu. Yeniden Refah Partisi(YRP)’nin bu kararının nedeni belli oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal

“AK PARTİ’DEN KOCAELİ VE SAKARYA’YI İSTEDİK”

“35 İLÇE İSTEDİK”

Özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini rahatlıkla geliştirebilecek birçok Ar-Ge projesinin de lideriyim. Bu talebi Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceklerini belirttiler. Devam edeyim. 35 ilçeden talepte bulunduk. Çünkü neden? Grafiksel olarak önlerine koydum. “Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.”

AK PARTİ İLE YİNE REFAH ORTAMINDA YAPILAN GÖRÜŞMELER SONUÇ OLMADI

AK Parti ile YRP arasında şu ana kadar yürütülen görüşmeler, YRP’nin iki büyükşehir belediye başkanı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlarını istemesi, AK Parti’nin ise yalnızca belediye meclis üyeliği teklif etmesiyle sonuçlandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

ERBAKAN: KENDİ ADAYLARIMIZI İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE GÖSTERECEĞİZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak konusunu görüştükleri AK Parti heyetinin “adil ve dengeli” bir teklifle gelmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu noktada AK Parti ile işbirliği yapmama kararı aldık. Parti olarak yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi olarak İstanbul, Ankara’da toplantı yapma kararı aldık ve “İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme kararı aldık. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimizde ‘Ahlaklı Belediyecilik’ ve ‘Milli Vizyon Belediyecilik’in hakim olması için çaba göstereceğiz. Bu kararın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

ADAYLAR 10 ŞUBAT’TA AÇIKLANACAK

Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları 10 Şubat’ta Ankara Atatürk ile buluşacak. SporSalonda açıklanacağını belirtti.

haberbahce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu